OMAT TAPAHTUMATIEDOT LÖYDÄT 
"Tulevia tapahtumia" -osiosta
****************************************

Kuukauden toimija

Akkunassa esitellään jatkossa "Kuukauden toimija". Se on yhteisö, ryhmä tai henkilö, joka toimii tavalla tai toisella kehitysvammaisten ihmisten hyväksi.

Helmikuussa "Kuukauden toimija" on Nurmijärven opiston kehitysvammaisille nuorille suunnattu bändikerho. Opiston kehitysvammaisten soittajien bändit ovat esiintyneet vapaaehtoisten koulutuksen Kehitysvammaiset -modulin illoissa. Moduli on tärkeä osa vapaaehtoistoiminnan koulutusta. Ideana on hankkia kehitysvammaisille henkilöille ystäviä ja vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen. Bändiä johtavat opettajat, mm. Jukola-musiikkikoulun johtaja Pekka Evijärvi.Opettajat käyttävät ohjauksessa kuvionuotteja, joiden avulla he näyttävät oikeat sävelet ja rytmit soittajille.Bändi esittää sekä tuttuja lauluja että omaa tuotantoa. Koulutusiltaan kokoontuu kurssilaisten lisäksi bändiläisten vanhempia ja ystäviä. Viimeksi esiintyjät soittivat kitaraa, perkussioryhmää, kosketinsoittimia, rumpuja, ukulelea ja erilaisia puhaltimia.
****************************************************************************

Kehitysvammaisten Tukiliitto järjestää sopeutumisvalmennuskurssin.

Kurssi on teemalla Toimintaa ja kommunikaatiota ja aloitusjakso on 6.-8.6.2019 Liikuntakeskus Pajulahdessa.
Kurssi on perheille ilmainen. Kurssin järjestäjänä on Kehitysvammaisten Tukiliitto.

Kurssi on tarkoitettu 6-9 -vuotiaiden vaikeasti vammaisten lasten perheille. Kurssilla vahvistetaan perheen vuorovaikutusta ja lisätään puhetta tukevien ja korvaavien kommunikaatiokeinojen käyttöä toiminnassa, leikeissä ja ulkoilussa.

Liitteessä on kurssin esite.

Verkossa tietoa voi jakaa myös linkin kautta: https://www.tukiliitto.fi/ajankohtaista/toimintaa-ja-kommunikaatiota-kurssin-aloitusjakso-pajulahdessa-6-8-6/

 Ystävällisin terveisin Päivi Havas

*******************************************

vammaiskortti.PNG